jueves, 19 de marzo de 2009

Xerrem amb infermers/eres del Hub

18/3: La Carme ens presenta la Llúcia González, l'Anna Hornero i l'Enric Limón (alguns ja el coneixíem de cursos passats). La Llúcia treballa a la Unitat de Control de TBC, ens explica com es la feina que fa. M'ha cridat força l'atenció la tasca de recerca de contactes. Quan algú s'imagina com ha de ser la feina d'infermeria no és precissament aquesta imatge "detectivesca" la que primer li ve al cap.
L'Anna ens explica que l'objectiu principal del Control d'infeccions nosocomials és minvar les infeccions endèmiques: urinàries, de localització quirúrgica, bacterièmies per catèter, etc. Els programes estrella són: Vigilància en infeccions per IQ, Infeccions per gèrmens multirresistents i Control de infeccions en àrea crítica.
Per últim, l'Enric ens ha parlat del programa Vincat. Ja en sabíem alguna coseta per la web, però s'agraeix molt que t'ho expliquin en persona i des d'una perspectiva més pràctica.

5 comentarios:

  1. He fet una ullada, trobant molt interessant aquest bloq, per introduir-nos en temes poc tractats com les infeccions nosocomials, que patim molts professionals, sent moltes vegades inconsciens de tot el que ens rodeja a la feina cotidianament!!! Molt be!!!

    Olga.

    ResponderEliminar
  2. hem sembla molt interessant!!

    és una idea increible fer aquest blog! trobo que es una manera més còmode per treballar aquests temes, ja que realment a la practica diària ens trobarem casos que haurem de solucionar!

    ResponderEliminar
  3. Quin blog més interessant, ja era hora de que algú fes un blog com aquest,el trobo fascinant. Felcicitats

    ResponderEliminar
  4. He estat chafadeiant diversos blogs sobre infermeria pero tots tracten temes més superficials. Els comntaris son molt interesants i els links son molt encertats; m'ha agradat sobretot els links de musicoterapia. T'ho has currat molt, espero seguir veient més actualitzacions.

    ResponderEliminar
  5. molt interessant tot això

    ResponderEliminar